Her sedefte bir inci bulmak...

Hz. Mevlana der ki: ‘’Her sedefte inci bulunmaz.’’

Bizler her sedefte bir inci bulmak için yola çıktık…

Ve yine der ki: ‘’İnsanların hayırlısı, insanlara faydası dokunandır.’’

Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı (Faydasıçok Vakfı) olarak eğitim alanında çalışmalar yaparak topluma faydalı olmak amacıyla, yaklaşık bir yıl süren eğitim ve proje geliştirme aşamalarının sonunda “Sedefteki İnciler” adını verdiğimiz ve büyük bir heyecanla şekillendirdiğimiz çok özel bir projeyi hayata geçirdik. Projemizin özünde, eğitimde cinsiyet ayrımcılığına karşı toplumumuzu bilinçlendirmek ve kızlarımızı özellikle mühendislik alanında yüreklendirmek yatmaktadır.

Bu projenin başarılı olabilmesinin kilit kısmı ilk aşaması olup, kızlarımızın öncelikle yüksek eğitimi hedeflemesi ve meslek seçimlerinde cinsiyet ayrımcılığına dair önyargıları olmadan karar verebilmeleri için bilgilendirme seminerleri yapmaktayız.

“Sedefteki İnciler” kapsamında ikinci aşamada belirli mühendislik bölümlerinde okuyan genç kadınlara üniversitedeki öğrenim süreleri boyunca maddi destek, alanında deneyimli olan gönüllü mühendis kadınlar tarafından verilen mentorlük desteği ve staj desteği sağlamaktayız. İlerleyen yıllarda mezun olduklarında ise iş desteği sağlamak adına gerek Faydasıçok Holding Grup Şirketlerini, gerekse sanayi sektöründeki köklü geçmişimizden gelen ağımızı kullanarak desteklemeyi planlamaktayız. Amacımız donanımlı kadın mühendislerin yetişmesine yardımcı olmak ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır.

PROJEMİZ KAPSAMINDA;

• Kız öğrencilerimizi, okudukları liselerde “Neden Mühendis Olmalıyım?” başlıklı seminerlerle mühendislik alanında çalışabilecekleri yönünde cesaretlendirmeyi amaçlıyoruz. Faydasıçok Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, alanında deneyimli mühendis rol modellerimiz ve incilerimizle birlikte 18 lise ziyareti yaparak 2500 öğrenciye ulaştık.
  • İkinci aşamada daha çok belirli mühendislik bölümlerini tercih eden kızlarımızı, üniversite yaşamları boyunca burslarımızla maddi olarak, gönüllü mentörlük ağımızla da manevi olarak desteklemekteyiz. 2020 yılında, 34 farklı üniversitesinden, 8 farklı mühendislik bölümünde toplam 91 bursiyerimizle Sedefteki İnciler projemize devam etmektedir.
  • Sedefteki İnciler bursiyerlerimizin Faydasıçok Holding’te departman yöneticileri ile birer gün çalışmalarını sağlayarak iş hayatını henüz yolun başındayken deneyimle imkanı sağlamaktayız.
  • Kişisel gelişim eğitimleri ile alanında uzman eğitimcileri öğrencilerimiz ile buluşturmaktayız.
  • Ayrıca bursiyerlerimize staj imkânı, mezun olduklarında ise şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda iş imkanı sunmaktayız.
  • Sedefteki İnciler bursiyerlerimizin akademik başarılarının yanı sıra topluma yararlı ve sosyal bireyler olmaları amacıyla çalışmalarımıza devam etmekteyiz.