Kıymetli paydaşlarımız

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere 3 yıl önce çıktığımız bu yolculukta en büyük amacımız gençlerimize çok yönlü destek verebilmek ve yarınlarıyla dost olmalarını sağlayabilmekti. Özgüveni yüksek, güçlü, fark yaratan, değer katan, sorumluluk bilincine sahip gençler yetiştirmeyi hedefledik.

Bu hedefle hayata geçirdiğimiz Sedefteki İnciler projemize bu sene 91 mühendis kızımızla devam ediyoruz. Aramızda sadece burs veren bursiyer ilişkisi kurmadığımız 91 mühendis kızımızla, 72 mentörümüzle ve bize yürekten destek veren gönüllülerimizle kocaman bir aile olduk. Ne mutlu bize ki kendi aralarında kızkardeşlik bağı oluşturan incilerimiz de bizimle aynı duygulara sahipler…

Projeyi hayata geçirirken hayalimiz ; Bir ekosistem yaratmak , bilimin ve yeteneğin cinsiyetinin olmadığını daha geniş kitlelere anlatabilmek, genç kızlarımızın donanımlı mühendisler olarak mezun olup istihdamda yer almalarını sağlamak ve güçlü kadınlarla birlikte güçlü bir toplum oluşturabilmekti.

Bu amaçla Mentör Programımızı, Faydalı İşler ve Faydasıçok Akademi’yi her sene paydaşlarımızın da desteği ile geliştiriyoruz. Staj ve istihdam desteğinde incilerimize, yine grup şirketlerimiz ve paydaşlarımızla beraber katkı sağlıyoruz.

Kadın istihdamının ve dijital dönüşümle beraber mühendisliğin ülkemiz için önemini vurgulamak üzere liselerde gençlerimizle buluşuyoruz. Bu sene gittiğimiz okullarla birlikte 7 farklı şehirde, 18 okulda yaklaşık 2200 liseli genç arkadaşımıza gönüllü mühendislerimizle birlikte ulaşarak ilham verici, motive edici konuşmalar yaptık.

Faydasıçok vakfı olarak, bilimin ve eğitimin gücüne olan inancımızla hayata geçirdiğimiz ve sosyal etkisinin çok yüksek olduğunu ölçtüğümüz Sedefteki İnciler projesinin gördüğü ilgiden dolayı son derece mutlu ve gururluyuz.

Bu yolda bizlerle aynı hayali paylasan , bizlere güç̧ ve destek veren siz değerli mütevellilerimize , bağışçılarımıza , sonsuz bir özveri ile yanımızda yer alan gönüllülerimize ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Hayatına dokunabildiğimiz , destek olabildiğimiz , hayatında fark yaratabildiğimiz tüm gençlerimizden aldığımız güç̧, onların başarılarından aldığımız ilham ve motivasyonla , topluma değer katmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla,

Selcen Faydasıçok